Kuchnia i apteczka narodowa. 636 przepisów [...] dzieło dla młodych gospodyń polskich (1860).pdf

(103577 KB) Pobierz
mm
M
Uyl.mWi
sT t.
,
\
U
,
w
fi'
•" ' -.a v?i
ra
$' %
>■{
1 KUCHNIA I API ECZK
5
NARODOWA
R
6 5.6
PRZEPISÓW OBEJMUJĄCYCH: */.*
I
a ?
Urządzanie W ędlin, Jarzyn, Owoców,. Jagód, _robier s -■
>
prawiania Octów i Drożdży;, smażenia Konfitur;, re K r-
przypraw iania i przechowywania rozmaitych Nap • ■
jako to: Likierów, W ódek, i U d .—• Sposoby piecz
ciast, zwłaszcza wielkanocnych; urządzania ńkbi
jako to: Masła i Serów, tak krajowych jako i :
granicznych; doświadczone sposoby bielenia i fa
bowania płótna, prania ńiateryi jedwabnych
przyrządzania kadzideł, atramentów, kos­
metyków toaletowych' i t. d.
II
n
s
w
1
DZIEŁO D LA MŁODYCH GOSPODYŃ POLSK l f .
o
W LL N 0 .
N
A K
Ł A D i'-
M T
T)
R
UM E
M
A.
•?
f R K
I
X
A,
<
i
n
G 0.
1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin