Kuchnia_polska_dla_diabetykow_e_0l19.pdf

(658 KB) Pobierz
Książkę dedykuję
Rodzicom i Bratu
Kup książkę
Kup książkę
KUCHNIA POLSKA DLA DIABETYKÓW
Dorota Drozd
Copyright © 2015 by Wydawnictwo RM
Wydawnictwo RM, 03-808 Warszawa, ul. Mińska 25, rm@rm.com.pl, www.rm.com.pl
Żadna część tej pracy nie może być powielana i rozpowszechniana, w jakiejkolwiek formie
i w jakikolwiek sposób (elektroniczny, mechaniczny) włącznie z fotokopiowaniem, nagrywaniem
na taśmy lub przy użyciu innych systemów, bez pisemnej zgody wydawcy.
Wszystkie nazwy handlowe i towarów występujące w niniejszej publikacji są znakami towarowymi
zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi odpowiednich firm odnośnych właścicieli.
Wydawnictwo RM dołożyło wszelkich starań, aby zapewnić najwyższą jakość tej książce, jednakże
nikomu nie udziela żadnej rękojmi ani gwarancji. Wydawnictwo RM nie jest w żadnym przypadku
odpowiedzialne za jakąkolwiek szkodę będącą następstwem korzystania z informacji zawartych
w niniejszej publikacji, nawet jeśli Wydawnictwo RM zostało zawiadomione o możliwości
wystąpienia szkód.
Edytor:
Justyna Mrowiec
Redaktor prowadzący:
Irmina Wala-Pęgierska
Redakcja:
Justyna Mrowiec
Korekta:
Grażyna Wasilewska
Nadzór graficzny:
Grażyna Jędrzejec
Projekt okładki:
Anna Jędrzejec
Zdjęcia na okładce:
fotolia.com
Opracowanie graficzne książki:
Grażyna Jędrzejec, Anna Nieporęcka
Redakcja techniczna:
Anna Nieporęcka
Skład:
Marcin Fabijański
ISBN 978-83-7773-373-8
ISBN 978-83-7773-496-4 (PDF)
W razie trudności z zakupem tej książki prosimy o kontakt z wydawnictwem: rm@rm.com.pl
Kup książkę
Spis treści
Od Autorki
________________________________________________
13
Cukrzyca. I co dalej?
_________________________________________
14
ABC szczęśliwego diabetyka
____________________________________
14
Co trzeba wiedzieć i co trzeba umieć?
_____________________________
16
Pytania i wątpliwości diabetyka na starcie
_________________________
20
PRZEPISY NA KAŻDĄ OKAZJĘ
______________________________
23
Coś na ząb, czyli śniadania, przystawki, przekąski i kolacje
____________
24
Przepisy podstawowe
____________________________________
27
Jajka
_________________________________________________
„Żółta fantazja”, czyli jajecznica inaczej
____________________
„Wiedeński poranek”, czyli wykwintne jajka
________________
Omlet śródziemnomorski
______________________________
Pikantny omlet
______________________________________
Jaja przepiórcze z pastą pomidorowo-serową
________________
Jajko faszerowane kokosem
_____________________________
Pomidory faszerowane jajkiem
___________________________
Pasty
_________________________________________________
Zielona pasta z ricottą
_________________________________
Pasta z wędzoną makrelą i serem mascarpone
________________
Pasta z ciecierzycy
____________________________________
„Wspomnienie lata” – pasta z suszonymi pomidorami
_________
Pasta z zielonego groszku
_______________________________
Awokado na rano i wieczór
_____________________________
Pasta wiosenna przez cały rok
___________________________
Pasta „Same kokosy”
__________________________________
Pasta „Meksykańska awantura”
__________________________
Pasta lub pesto z jarmużu
______________________________
Pasta z awokado na łódeczkach z cykorii
___________________
31
32
32
33
34
34
35
35
37
38
38
39
39
40
40
41
41
42
42
43
Kup książkę
Zgłoś jeśli naruszono regulamin