Dzisiejszym tematem jest kurkuma. Właściwości prozdrowotne tej przyprawy (kurkumina to jej główny związek aktywny) szeroko opisuje literatura. Ostatnio popularny stał się szot kurkumy z imbirem – i osobiście bardzo polecam go pić. Inaczej mówi się na niego szot kurkumowy. Innym sposobem dostarczenia kurkumy jest tak zwane złote mleko, o którym też mówię w filmie. Dowiesz się, co dla zdrowia robi kurkuma. Jak spożywać ją najlepiej, jak kurkuma działa na organizm, a także jak stosować w leczeniu, by przynosiła skutek. Ja często spożywam w składzie: kurkuma, miód, imbir, cytryna. Napisz w komentarzu po obejrzeniu filmu, czy wiedziałeś wcześniej, jak kurkuma wpływa na organizm. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński. ✔️ MÓJ INSTAGRAM: @drbartekpl ✔️ MÓJ FANPAGE: fb.me/drbartekpl ✔️ MÓJ BLOG: www.drbartek.pl ✔️ KRÓTKO O MNIE: W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Tytuł doktora mam z technologii żywności i żywienia.
funkowal