W tym filmie opowiem i pokażę przepis, jak zrobić kisiel z siemienia lnianego, określany też czasem jako kleik z siemienia lnianego czy galaretka, a nawet glutek do picia. Dowiesz się, jakie korzyści zyskasz, pijąc kisiel z lnu. Przepis na jego sporządzenie jest prosty. A warto, bo wiele korzyści dla zdrowia skrywa w sobie siemię lniane. Jak przygotować je, aby powstał nie tylko zdrowy, ale także smaczny kisiel lniany – o tym w drugiej części filmu. Sposób przygotowania jest różny, można użyć zmielonych ziaren lub całych. Opowiem też, czy lepiej stosować bez mielenia, całe czy mielone ziarna – i jaka jest różnica. Ziarna są w dwóch kolorach. Czarne i złote. Złote to tak zwane siemię lniane budwigowe. Czy jest różnica? Dowiesz się tego z filmu. Ponadto dowiesz się, co zawiera siemię lniane mielone, ile parzyć, jakie daje efekty i jakie ma właściwości prozdrowotne (pomocne jest na ból żołądka, ból gardła i wiele więcej), a także, czy można pić kisiel / glutek codziennie rano. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński. Poradniki wydawnictwa Zdrowy Przekaz pod moją redakcją: 👉 Akademia Odporności: https://bit.ly/akademia-odpornosci 👉 6 terapii przeciw nowotworom: http://bit.ly/terapie-na-nowotwory 👉 Kuracja oczyszczająca: http://bit.ly/kuracja-oczyszczajaca 👉 50 produktów przeciw nowotworom: http://bit.ly/50-produktow 👉 O niedoborze witaminy B12: http://bit.ly/niedobor-b12 ✔️ MÓJ E-MAIL: kontakt@drbartek.pl ✔️ MÓJ INSTAGRAM: @drbartekpl ✔️ MÓJ FANPAGE: fb.me/drbartekpl ✔️ MÓJ BLOG: www.drbartek.pl ✔️ KRÓTKO O MNIE: W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Tytuł doktora mam z technologii żywności i żywienia.
funkowal