Likier jezynowy.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
Likier jezynowy
Zestaw na 2 litry likieru.
500 ml morsu jezynowego (sok z spirytusem w proporcji 4:1),
100 ml morsu wisniowego, malinowego lub truskawkowego,
700 g cukru,
50 ml rumu lub araku,
600 ml spirytusu o mocy 95ż,
400 ml wody.
1. Do sloja o pojemnosci 2 l wlac odmierzone ilosci morsow owocowych (patrz
"ogolne") i rozpuszczony w przegotowanej wodzie cukier, po czym powoli, stale mieszajac,
dodac spirytus.
2. Do zestawu dodac arak lub rum. Nastepnie odstawic na 3 miesiace.
- Do slodkich likierow owocowych mozna zawsze dodac rum, araku lub koniaku albo wrecz
zastapic spirytus rumem badz koniakiem. Dla wzbogacenia smaku nalewow z przypraw i ziol
dodaje sie whisky. Podczas sporzadzania zestawu na nalewki i likieru ziolowe mozna takze
uzyc whisky zamiast spirytusu.
Plik z chomika:
renx3
Inne pliki z tego folderu:
Goldwasser.pdf
(55 KB)
Likier ananasowy.pdf
(55 KB)
Likier angielski.pdf
(52 KB)
Likier bernardyński.pdf
(80 KB)
Likier Cherry Brandy.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
Kulinaria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin