43Sniadania350kcal_1_.pdf

(4200 KB) Pobierz
SPIS TREŚCI
1.
Sałatka z tuńczyka, ogórka kiszonego i cebuli
(159 kcal) - str. 3
2.
Tortilla z tuńczykiem, serem, kukurydzą
(324 kcal) - str. 3
3.
Kanapki z pastą z tuńczyka i awokado
(164 kcal) - str. 4
4.
Owocowa sałatka z twarożkiem
(135 kcal) - str. 4
5.
Sałatka z jajkiem, rzodkiewką i jogurtem
(121 kcal) - str. 5
6.
Twarożek z suszonymi pomidorami i rukolą
(217 kcal) - str. 5
7.
Kanapki z tuńczykiem i rzodkiewką
(141 kcal) - str. 6
8.
Jajecznica z suszonymi pomidorami
(335 kcal) - str. 6
9.
Grzanka z białym serem i dżemem
(126 kcal) - str. 7
10.
Bruschetta z mozzarellą i pomidorem
(269 kcal) - str. 7
11.
Szakszuka ze świeżym szpinakiem
(233 kcal) - str. 8
12.
Kanapki z wędzoną makrelą i ziołami
(165 kcal) - str. 8
13.
Tofucznica z pieczarkami
(209 kcal) - str. 9
14.
Kanapki z mozzarellą, pomidorem i bazylią
(177 kcal) - str. 9
15.
Omlet z mozzarellą i pomidorem
(321 kcal) - str. 10
16.
Kanapka z rukolą, fetą i kiełkami
(143 kcal) - str. 10
17.
Kanapki z serkiem wiejskim, sałatą i ogórkiem
(175 kcal) - str. 11
18.
Bananowa jaglanka z nutką cynamonu
(297 kcal) - str. 11
19.
Jajecznica z pomidorem i szczypiorkiem
(180 kcal) - str. 12
20.
Serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem
(126 kcal) - str. 12
21.
Jajka sadzone po meksykańsku
(195 kcal) - str. 13
22.
Jogurt z płatkami i suszonymi morelami
(225 kcal) - str. 13
23.
Kolorowy omlet
(241 kcal) - str. 14
str. 1
SPIS TREŚCI
24.
Bananowe placuszki z nutką cynamonu
(285 kcal) - str. 14
25.
Gruszkowo-jabłkowa owsianka
(320 kcal) - str. 15
26.
Serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem
(126 kcal) - str. 15
27.
Domowy jogurt owocowy
(106 kcal) - str. 16
28.
Jogurt grecki z bananem i orzechami
(130 kcal) - str. 16
29.
Wafle z białym serem i truskawkami
(72 kcal) - str. 17
30.
Pieczone jabłko
(111 kcal) - str. 17
31.
Jogurt grecki z miodem i cynamonem
(114 kcal) - str. 18
32.
Jogurt z bananem, wiórkami i miodem
(254 kcal) - str. 18
33.
Banan z orzechami włoskimi
(268 kcal) - str. 19
34.
Jabłko z pestkami słonecznika
(261 kcal) - str. 19
35.
Gruszka pestki dyni
(176 kcal) - str. 19
36.
Fasolka szparagowa z sezamem
(201 kcal) - str. 20
37.
Tortilla z łososiem
(296 kcal) - str. 21
38.
Owsiane batoniki z jabłkami i cynamonem
(92 kcal) - str. 21
39.
Tortilla z tuńczykiem, serem I kukurydzą
(324 kcal) - str. 22
40.
Serek wiejski z rzodkiewką i koperkiem
(215 kcal) - str. 22
41.
Jogurt z otrębami i orzechami
(272 kcal) - str. 23
42.
Tuńczyk z Awokado
(214 kcal) - str. 23
43.
Kefir z warzywami
(192 kcal) - str. 23
str. 2
SAŁATKA Z TUŃCZYKA, OGÓRKA KISZONEGO I CEBULI
- 159 kcal
Lista składników:
tuńczyk w sosie własnym (słoik lub puszka – ok. 120 g)
0,5 kiszonego ogórka (30 g)
2 plasterki cebuli (20 g)
Sposób przygotowania:
Posiekaj cebulę i wrzuć do miski. Pokrój ogórka w drobną kostkę i dodaj
do naczynia. Do przygotowanych składników wrzuć tuńczyka. Wszystko
wymieszaj. Dodaj sól i pieprz.
TORTILLA Z TUŃCZYKIEM, SEREM, KUKURYDZĄ
- 324 kcal
Lista składników:
2 plastry tuńczyka w sosie własnym (0,5 puszki – 60 g)
10 g sera żółtego (plasterek)
2 łyżki kukurydzy konserwowej (ok. 40 g)
0,5 łyżki szczypiorku (4 g)
0,5 łyżeczki oliwy z oliwek (2 g)
0,5 łyżeczki papryki chilli (1 g)
1 tortilla pełnoziarnista (60 g)
Sposób przygotowania:
Rybę i kukurydzę odsącz z zalewy. Ser zetrzyj na tarce lub drobno pokrój.
Szczypiorek umyj i posiekaj. Wymieszaj rybę z serem, posiekanym
szczypiorkiem, kukurydzą, oliwą i przyprawami. Tortillę podgrzej na
patelni, a następnie wyłóż na nich farsz. Zawiń dolny brzeg i zwiń wrapa
w rulon.
str. 3
KANAPKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA I AVOKADO
- 164 kcal
Lista składników:
3 kromki chleba żytniego razowego (ok. 100 g)
0,5 awokado (ok. 70 g)
4 plastry tuńczyka w sosie własnym (puszka – 120 g)
1 łyżka soku z cytryny (10 g)
1,5 łyżeczki musztardy (15 g)
0,5 łyżeczki sól (2 g)
0,5 łyżeczki czarnego pieprzu (2 g)
1 pęczek szczypiorku (15 g)
Sposób przygotowania:
Awokado obierz i oddziel od pestki. W misie blendera umieść wszystkie
składniki i zmiksuj na gładką masę. Pastą posmaruj pieczywo.
OWOCOWA SAŁATKA Z TWAROŻKIEM
- 135 kcal
Lista składników:
małe jabłko (170 g)
1 mała mandarynka (ok. 65 g)
0,5 kostki sera białego chudego (100 g)
0,5 łyżki siemienia lnianego (5 g)
Sposób przygotowania:
Owoce pokrój w kostkę i wymieszaj z serem i siemieniem lnianym.
str. 4
Zgłoś jeśli naruszono regulamin