Naleśnik z maślakami.pdf

(102 KB) Pobierz
Naleśnik z maślakami
Autor:
Klaudyy
Przepisów:
4
Ocena:
423
1-2 os.
15 min średnie przystępne
Składniki:
szklanka mąki
mleko, 0.5 l
jajko, 1
łyżki oleju, 2
3 garstki maślaków
2 cebulki
śmietana, 0.2 l
2 listki laurowe
2 kulki ziela angielskiego
3 kulki pieprzu czarnego
Natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1
Ciasto na naleśniki dorabiamy wedle proporcji i smażymy piękne placki. Na patelni obok
robimy farsz. Przesmażamy cebulkę bez soli na złoto. Dodajemy grzybki pocięte w paseczki,
zioła i chwilkę przypiekamy na złoto. Dodajemy śmietankę i natkę pietruszki. Naleśnika
nadziewamy pachnącym farszem, oblewamy sosem i zjadamy sobie ze smaczkiem.
Twoje notatki do przepisu:
Zgłoś jeśli naruszono regulamin