Ciasto jesienne Dla 8 osób Czas przygotowania: 15 min. Czas pieczenia: 50 min. Składniki: 5 jabłek 100 g grubo krojonych orzechów 1 opakowanie cukru waniliowego 200 g cukru 2 całe jaja 2 łyżeczki cynamonu w proszku 3/4 szklanki oleju 210 g mąki 1/2 opakowania proszku do pieczenia Jak to zrobić: 1. Podgrzej piekarnik do 200 stopni C. 2. Pokrój jabłka. Wymieszaj je w misce z orzechami i połową cukru. Odstaw na czas przygotowania ciasta. 3. Wymieszaj jajka z resztą cukru, mąką, cynamonem, cukrem waniliowym, olejem i proszkiem do pieczenia. 4. Wyrób ciasto. Wymieszaj je z jabłkami, orzechami i sokiem, który puściły owoce. 5. W blaszce z dziurką wstaw ciasto na 50 min do rozgrzanego piekarnika 200 stopni C. 6. Inny wariant ciasta otrzymasz, zastępując olej masłem lub śmietanką. Bon Appetit!
spit5