FALE DUNAJU.doc

(20 KB) Pobierz
FALE DUNAJU - „KASI „ :

FALE   DUNAJU    -   „KASI  „ :

            CIASTO :

-          2 szklanki  mąki  ,

-          1 szklanka  cukru ,

-          1 kostka  „KASI „

-          5  jajek  ,

-          2 łyżki  kakao  ,

-          2 – 3  łyżki  mleka ,

-          2  łyżeczki  proszku  do  pieczenia  ,

-          4  duże  jabłka  .

            

             KREM  :

1        POAKOWANIE  KREMU  KARPATKOWEGO .

             DO   DEKORACJI  :

                   Polewa   czekoladowa  . 

 

SPOSÓB :

          1.Margarynę  utrzeć  z  cukrem  na  puszystą  masę  .Nie  przerywając  ucierania  dodawać  żółtka  po  jednym  ,  a  następnie  mąkę   z  proszkiem  do  pieczenia .

         2 . Białka  ubić  na  sztywną  pianę i  delikatnie   połączyć  z  ciastem .

3. Formę  do ciasta  wyłożyć  papierem .

         4 . Ciasto  podzielić na  dwie części .Jedną  przełożyć   do formy .

         5 . Do  drugiej  części  ciasta  dołożyć  kakao  roztarte  z  mlekiem .

                   Nałożyć  na  jasne  ciasto  .

         6 .Na  wierzchu  ułożyć  jabłka  pokrojone  w ósemki lub   wiśnie ,  wciskając je  delikatnie   w ciasto  .

         7 . Piec  około  50  minut w  piekarniku nagrzanym  do 180 stopni C .

         8 . Przygotować  krem  wg  przepisu  na  opakowaniu;  wyłożyć  na  ciasto .Polać  polewą  czekoladową  .    

                  

Zgłoś jeśli naruszono regulamin