Krem czekoladowy.doc

(19 KB) Pobierz
Krem czekoladowy

Krem czekoladowy


Dla 4 osób
Czas przygotowania: 10 min.
Czas chłodzenia: 3 godz.

Składniki:
200 g dobrej gorzkiej czekolady
1 jajko
1 szklanka mleka

Jak to zrobić:
1. Pokrusz czekoladę. Włóż ją do blendera i zmiksuj.
2. Dodaj ciepłe mleko i miksuj 15 sekund tak, by czekolada się rozpuściła.
3. Wbij jajko i miksuj jeszcze 10 sekund.
4. Przełóż krem do 4 miseczek. Trzymaj w lodówce ok. 3 godz.
5. Podawaj z małymi ciasteczkami i owocami z syropu (np.: gruszką, pomarańczą - to zależy od Ciebie).

Bon appetit!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin