SNICKERS.doc

(21 KB) Pobierz
SNICKERS :

                                          SNICKERS : 

 

             CIASTO :

-          60 dag  mąki  ,

-          ¾  szklanki  cukru  ,

-          2  jajka ,

-          2  żółtka  ,

-          20  dag  margaryny  ,

-          3 łyżki  mleka ,

-          3 łyżki  miodu  ,

-          2 łyżeczki  sody  oczyszczonej ,

-          1  opakowanie  cukru  waniliowego ,

          

           POLEWA  ORZECHOWA :

-          ½ kostki  „KASI „ ,

-          4  łyżki  cukru  ,

-          2 łyżki miodu ,

-          20 dag  posiekanych  orzechów  włoskich .

        

               KREM  1 : 1 OPAKOWANIE  BUDYNIU  ŚMIETANKOWEGO .

               KREM  2 : 1  PUSZKA  MLEKA  SKONDENSOWANEGO  .

 

         SPOSÓB  :

              

                1 . Mąkę  wymieszaną   z  sodą  (  przesianą   przez  sito )  ,posiekać  z margaryną .

        Dodać  pozostałe  składniki i  zagnieść  ciasto .Ciasto  podzielić  na 3 części .

                2 . Trzy  identyczne  części ( 20 /30 cm )  upiec  .Na  jedną   część  wylać  polewę  orzechową   i  upiec  z  pozostałymi plackami  .

                3 . Ugotować  budyń  śmietankowy  wg  przepisu  podanego  na  opakowaniu , zużywając  o  1/3  mleka  mniej , niż  podane  na  opakowaniu .

                      Ostudzić .

               4 . Z  mleka  zrobić  karmel .

               5 . Na  jeden  upieczony   i  ostudzony   placek  nałożyć  budyń  ,  przykryć  drugim  plackiem  posmarowanym  karmelem  , a  następnie  nakryć  plackiem  z  polewą  orzechową.         

Zgłoś jeśli naruszono regulamin