SZARPANIEC.doc

(20 KB) Pobierz
SZARPANIEC

                                                     SZARPANIEC

 

 

 

 

SKUBANIEC :

 

1 kostka margaryny ,

2 łyżki  smalcu ,

5 żółtek ,

3 łyżki  cukru  + 1 do białek ,

½ kilograma  mąki ,

2 łyżeczki proszku do pieczenia ,

1 cukier waniliowy ,

1 łyżeczka kakao .

             SPOSÓB

Margarynę posiekać nożem , dodać do tego smalec  i żółtka , mąkę , proszek do pieczenia , cukier waniliowy – ciasto rozgnieść . Następnie  podzielić na  3  części -  do jednej  z  nich  dodać kakao  .Ciasto schłodzić  na 15- 30  minut ( w lodówce ) . blachę wysmarować  tłuszczem . Na spód  kruche ciasto ,  białe ciasto , owoce, pianę , ciemne ciasto .

                                                                                                                                                                                                         

Zgłoś jeśli naruszono regulamin