SKŁADNIKI - pierś z kurczaka, 1 czerwona papryka, 1 pomarańczowa papryka, 2 białe cebule, 1-2 ząbki czosnku, sól ziołowa, pieprz
MARYNATA - 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 0,5 łyżeczki starej papryki, 1 łyżeczka całej kolendry, 0,5 łyżeczki mielonego kminku, 0,5 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczka kurkumy, 0,5 łyżeczki cukru trzcinowego, 0,5 łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE - marynata/ kolendrę rozdrabniamy w moździerzu, wsypać do miseczki, dodać olej i pozostałe przyprawy, dokładnie wymieszać. Piersi kurczaka pokroić w paski i dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą, odstawić na godzinę. Cebule pokroić w pióra i podsmażyć na oleju, pokrojoną w paski paprykę dodajemy do cebuli i chwilę smażymy, na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, całość doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Oddzielnie smażymy kurczaka. D o przygotowanego fajitas dodajemy kurczaka i całość smażymy 1 min. Podawać z tortillą lub ryżem.
SMACZNEGO
tedmit