Sałatka ze szpinaku i zielonego groszku.doc

(26 KB) Pobierz
Sałatka ze szpinaku i zielonego groszku

Sałatka ze szpinaku i zielonego groszku

Składniki

·         2 opakowania szpinaku sałatkowego

·         1 opakowanie mrożonego groszku

·         1 spora, czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki

·         1 opakowanie dobrej, greckiej fety

·          dressing:

·         10 łyżek oliwy z oliwek

·          sok z 1x cytryny

·          sól morska

·          świeżo mielony, czarny pieprz

Sposób przygotowania:

·         Do dużej miski wsypujesz szpinak i dodajesz do niego cienko pokrojoną, czerwoną cebulę.

·         Mrożony groszek przelewasz ciepłą wodą i dodajesz do miski ze szpinakiem. Groszku nie musisz ani gotować, ani parzyć. Wystarczy ciepła woda, która sprawi, że będzie najlepszy. Pozostanie chrupiący, pięknie zielony i słodki. Taki groszek nie ma sobie równych! Od teraz zapomnij już o szarym i miękkim groszku konserwowym.

·         Na końcu dodajesz do miski większość fety .

·         W małym słoiczku wymieszaj, jak w shakerze składniki dressingu i polej nim sałatkę.

·         Wymieszaj, przełóż na duży półmisek i posyp z wierzchu resztą fety.

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin