· 2 opakowania szpinaku sałatkowego
· 1 opakowanie mrożonego groszku
· 1 spora, czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
· 1 opakowanie dobrej, greckiej fety
· dressing:
· 10 łyżek oliwy z oliwek
· sok z 1x cytryny
· sól morska
· świeżo mielony, czarny pieprz
Sposób przygotowania:
· Do dużej miski wsypujesz szpinak i dodajesz do niego cienko pokrojoną, czerwoną cebulę.
· Mrożony groszek przelewasz ciepłą wodą i dodajesz do miski ze szpinakiem. Groszku nie musisz ani gotować, ani parzyć. Wystarczy ciepła woda, która sprawi, że będzie najlepszy. Pozostanie chrupiący, pięknie zielony i słodki. Taki groszek nie ma sobie równych! Od teraz zapomnij już o szarym i miękkim groszku konserwowym.
· Na końcu dodajesz do miski większość fety .
· W małym słoiczku wymieszaj, jak w shakerze składniki dressingu i polej nim sałatkę.
· Wymieszaj, przełóż na duży półmisek i posyp z wierzchu resztą fety.
robaczek_1976