9 kiełbasek, na które zamienisz klasyczną kiełbasę.pdf

(888 KB) Pobierz
9 I BSK
K ŁAE,
E
N KÓE A I I
A TR ZME S
NZ
KAYZĄ I BS
LSCN K ŁAĘ
E
pzps.l
r ip
e y
Biała kiełbasa z chrupiącą skórką
przepisy.pl
Składniki:
biała kiełbasa - 400 gramów
Przyprawa do grilla Knorr
- 1 łyżka
syrop klonowy - 2 łyżki
Majonez Hellmann's Oryginalny
- 50
mililitrów
chrzan - 50 mililitrów
Ketchup Hellmann's Extra Hot
- 50
mililitrów
30 minut
4 osoby
Łatwe
sos tabasco - kilka kropel
Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę grilluj na średnio rozgrzanym grillu na tackach aluminiowych. Podczas grillowania
smaruj ją co jakiś czas syropem klonowym rozmieszanym z Przyprawą do grilla Knorr. Uważaj,
bo syrop będzie ulegała stopniowej karmelizacji. Skórka wtedy robi się chrupiąca ale może się
łatwo przypalić.
2. Grillowaną kiełbasę podawaj z dipem otrzymanym z połączenia ketchupu Hellmann's, chrzanu,
majonezu Hellmann's i sosu tabasco.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Currywurst
przepisy.pl
Składniki:
biała kiełbasa - 400 gramów
miód - 1 łyżka
Przyprawa do grilla Knorr
- 1 łyżka
curry madras - 2 łyżki
szalotka - 2 sztuki
Ketchup Hellmann's Pikantny
- 150
mililitrów
kumin rzymski - 1 łyżeczka
30 minut
4 osoby
Łatwe
olej rzepakowy - 2 łyżki
natka pietruszki - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1. W miseczce wymieszaj łyżkę miodu, trzy łyżki wody oraz łyżkę Przyprawy do grilla Knorr.
Całość delikatnie podgrzewając wymieszaj ze sobą.
2. Kiełbaski grilluj na średnio rozgrzanym grillu, na tackach aluminiowych. Kiełbaski cały czas
smaruj wcześniej przygotowana bejcą z miodu tak aby skórka kiełbasy zrobiła się rumiana i
chrupiąca.
3. W między czasie przygotuj sos. W tym celu w małym garnuszku podsmaż posiekaną szalotkę,
dodaj ketchup Hellmann's, curry i kmin rzymski. Całość zagotuj, dopraw na koniec do smaku
posiekaną natką. Kiełbaski polej ciepłym sosem i posyp z wierzchu szczyptą curry.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Frankfurterki po góralsku
przepisy.pl
Składniki:
frankfurterki - 8 sztuk
Przyprawa do grilla Knorr
- 1 łyżka
oscypki - 3 sztuki
Ketchup Hellmann's Pikantny
- 100
gramów
ogórki kiszone - 2 sztuki
wędzony boczek w cienkich plastrach - 15
sztuk
30 minut
4 osoby
Łatwe
szczypiorek - 1 pęczek
Sposób przygotowania:
1. Kiełbaski natnij wzdłuż do połowy. W nacięcie wciśnij kawałek sera i pół plasterka ogórka
kiszonego. Kiełbaski delikatnie oprósz Przyprawą do grilla Knorr i zawiń w cienkie plastry boczku.
2. Kiełbaski grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut. grilluj cały czas obracając
kiełbaski wokół własnej osi, tak aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z ketchupem Hellmann's
ognistym wymieszanym z posiekanym szczypiorkiem.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Frankfurterki z serem feta
przepisy.pl
Składniki:
frankfurterki - 8 sztuk
Przyprawa do grilla Knorr
- 1 łyżka
szynka szwarcwaldzka - 8 plastrów
ser feta - 100 gramów
czerwona marynowana papryka - 1 sztuka
Sos Hellmann’s Czosnkowy z jogurtem
20 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Kiełbaski natnij do połowy po całej długości.
2. W nacięcie wciśnij kawałek wykrojonego sera feta i cienki plasterek marynowanej papryki.
Kiełbaski zawiń w cienkie plastry szynki.
3. Grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut cały, czas obracając kiełbaski wokół
własnej osi, tak aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z dipem czosnkowym.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin