makaron-chinski-z-kapusta-pekinska.pdf

(81 KB) Pobierz
Makaron chiński z kapustą pekińską
przepisy.pl
Składniki:
Makaron chiński jajeczny - 200 gramów
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
- 1 opakowanie
kapusta pekińska - 1 sztuka
imbir
sos chilli słodki - 60 mililitrów
kolendra
sos sojowy
30 minut
4 osoby
Łatwe
olej
cebula dymka - 1 sztuka
czosnek ząbki - 2 sztuki
sok z cytryny - 1 sztuka
woda - 100 mililitrów
Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.
Sprawdź.
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i wystudź.
2. Cebulę dymkę pokrój w paski. Czosnek i imbir drobno posiekaj. Kapustę pekińską pokrój w paski.
3. Na patelni lub w woku przygotuj sos. Na oleju podsmaż cebulę z czosnkiem i imbirem. Po chwili smażenia dodaj kapustę
pekińską.
4. Fix Knorr wymieszaj z 100 mililitrami wody oraz słodkim sosem chilli, sosem sojowym i sokiem z cytryny.
5. Wlej płyn do smażonej kapusty. Dokładnie wymieszaj i dodaj posiekaną kolendrę.
6. W szerokim rondlu podgrzej olej. Jak będzie gorący smaż ugotowany wcześniej makaron, aż napęcznieje i zrobi się
chrupiący. Po usmażeniu odcedź makaron na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Na głęboki talerz lub do miseczki
wylej sos, na wierzchu ułóż chrupiący makaron. Natychmiast podawaj.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin