Zimne desery.pdf

(15216 KB) Pobierz
Zćm /ie/c/e&ej^
ZIMNE DESERY
d a /a /A a
c i/A //z x /
z>arówzo/
to doskonały deser nie tylko na letnie upały. Jest lek­
ki i smaczny, a podawać go można nawet na w ytwornym przyjęciu.
15.
ZIMNE DESERY
2
ya/'óuza
stopień tnjdności
Koszt
Czas
25 minut
Przygotowanie
10 minut
Schładzanie
15 minut
Przyrządzanie:
-I A rb u z a i u ri^ te
I. g ru s z k i o b ra ć ze
s k ó ry , sta ra n n ie u-
s u n ą ć p e s tk i o ra z
g n ia z d a nasienne.
Tak przygotow a-
. ne o w oce pokno-
ić w n ie w ie lką kost­
kę. P łynny m ió d p o ­
łą c z y ć z s o k ie m z cy­
try n y , s h e rry o ra z
sproszkow anym im ­
birem .
o b fic ie p o la ć w cześ­
niej p r^ o to w a n y m
so sem i w sta w ić na
o k o ło 15 m in u t d o lo­
d ó w ki.
2
RAD A
D o jrz a łe g o
a r­
buza m ożem y roz­
p o z n a ć p o ż ó ł­
te j p la m ie , z n a j­
d u ją c e j s ię na
b o c z n e j ś c ia n ­
ce .
Składniki
dla 4 osób:
♦ 1/2 arbuza
♦ 4 m iękkie gruszki
♦ 3 łyżki płynnego
m iodu
♦ so k z 1 cytryny
♦ 2 łyżki sherry
♦ 1 /4 łyżeczki im biru
N a stę p n ie sałat-
. kę p rze ło żyć d o
p u c h a r^ , p o czym
3
Informacia o produkde
Kalorie
Zaw. tłuszczu
476 razem
-dla 4 osób
mata
119 kcal -1 porcja
Źródło potasu.
ZIMNE DESERY
Na deser do kawy proponujem y delikatny
w ustach
<&ser'sAer^^.
w prost rozpływający się
15.
ZIMNE DESERY
U
Stopień trudności
Koszt
Czas
1 godzina
Przygotowffliie
30 minut
Oczekiwanie
30 minut
Śmietanę ubić na
iszlyw n o . 2 /3 bitej
śmietany rozprowadzić
z budyniem. Deser n a
łożyć do naczyń i od­
stawić na 30 m inut w
chłodne miejsce.
2
Brzoskwinie osą-
. czyć na sicie, pon a
cinać w kształcie w a
chlarza i przybrać deser.
4
RADA
Do przybrania dese­
ru zamiast brzoskwiń
m ożem y użyć czą­
stek pomarańczy.
Składniki
dla 4 osób:
♦ 1 paczka budyniu
v\anilicwego bez cukru
(na 1/2 litra mleka)
♦ 3 łyżki cukru
♦ 1/2 litra mleka
♦ 3 - 4 łyżki sherry
♦ 1 opakowanie
śmietany kremówki
(200 g)
♦ 4 połówki brzoskwiń
z puszki
Przyrządzanie:
-I Proszek budyniowy
I . utrzeć z cukrem i 6
łyżkami m leka Resztę
mleka zagotować, do­
dać budyń, stale mie­
szając, przestudzić. N a
stępnie dodać sherry
i wymieszać.
Resztę śm ietany
. nałożyć do szpry-
cerki z końców ką o
przekroju gwiazdki i a
zdobić wyciśniętą śm ia
taną porcje deseru.
3
Informacia o orodukcie
Zaw. tłuszczu
Kalorie
1000 razem
- dla 4 osób
średnia
250 kcal -1 porqa
Źródło wapnia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin