ciasto-nalesnikowe-bez-mleka.pdf

(68 KB) Pobierz
Ciasto naleśnikowe bez mleka
przepisy.pl
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
jajka - 2 sztuki
woda - 1 szklanka
olej - 30 mililitrów
tłuszcz do smażenia - 30 gramów
sól - 1 szczypta
Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.
Sprawdź.
15 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Do miski wybij jajka i dodaj pozostałe składniki. Używając rózgi lub miksera wymieszaj wszystko dokładnie do momentu
uzyskania jednolitego, leistego ciasta.
2. Na rozgrzanej, posmarowanej lekko tłuszczem patelni, smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. W zależności od tego, z
jakim farszem będziesz podawać naleśniki – słodkim czy słonym – w przypadku tego pierwszego, wodę do ciasta możesz
zastąpić gotowym sokiem owocowym, na przykład pomarańczowym.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin