makaron-z-lososiem-i-mascarpone(1).pdf

(61 KB) Pobierz
Makaron z łososiem i mascarpone
przepisy.pl
Składniki:
makaron - 500 gramów
filet z łososia - 400 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
- 2 łyżki
musztarda - 1 łyżka
sos worcester - 3 łyżeczki
kwaśna śmietana - 200 gramów
mrożony groszek - 150 gramów
30 minut
4 osoby
Łatwe
ser mascarpone - 100 gramów
świeży koperek - 0.5 pęczków
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
- 1 szczypta
Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.
Sprawdź.
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj makaron al dente.
2. Filet z łososia pokrój w paski i posyp obficie przyprawą Delikat Knorr.
3. Wymieszaj śmietanę, mascarpone, musztardę, sos worcester i wlej na dużą patelnię.
4. Gdy sos zacznie się gotować, dodaj łososia, zamrożony groszek i duś na wolnym ogniu pod nakryciem przez kilka minut,
mieszając delikatnie od czasu do czasu.
5. Dodaj do sosu makaron i pozostaw na kolejne 5 minut. Podawaj posypany świeżym posiekanym koperkiem i świeżo
mielonym pieprzem.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin