chinskie-sakiewki.pdf

(77 KB) Pobierz
Chińskie sakiewki - VIDEO
przepisy.pl
Składniki:
pierś z kurczaka - 400 gramów
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Esencja do duszonego kurczaka Knorr
- 1 sztuka
paczka ciasta chińskiego do wontonów - 1 opakowanie
papryczka chilli - 1 sztuka
świeży imbir - 50 gramów
ząbek czosnku - 1 sztuka
30 minut
8 osób
Średnie
kolendra - 1 pęczek
olej - 1 litr
rodzynki - 50 gramów
śmietana 36% - 200 mililitrów
Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.
Sprawdź.
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka kroimy w kostkę. Przekładamy o naczynia. Dodajemy śmietanę oraz Esencję do duszonego kurczaka Knorr.
Całość miksujemy.
2. Do farszu dodajemy rodzynki, drobno posiekaną papryczkę chilli, świeży starty imbir oraz czosnek, posiekaną kolendrę.
3. Na arkusze gotowego ciasta wonton nakładamy farsz. Kawałki ciasta ściskamy u nasady formując małe sakiewki.
4. Sakiewki smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Gotowe sakiewki wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć
je z nadmiaru tłuszczu.
5. Przygotuj Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr według instrukcji na opakowaniu. Sakiewki serwujemy z sosem podany w
miseczce. Sakiewki można też podawać jako dodatek do rosołu.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin