pierozki-z-wieprzowina(1).pdf

(73 KB) Pobierz
Pierożki z wieprzowiną
przepisy.pl
Składniki:
wieprzowina mielona - 500 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
- 25 gramów
kapusta - 200 gramów
Cebule dymki posiekane - 150 gramów
cukier - 2 łyżeczki
olej do smażenia - 6 łyżek
olej sezamowy - 1 łyżka
45 minut
6 osób
Łatwe
mąka - 3 szklanki
woda - 0.75 szklanek
olej - 2 łyżki
Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.
Sprawdź.
Sposób przygotowania:
1. Kapustę poszatkuj. Do mięsa dodaj posiekane cebulki dymki oraz kapustę i dokładnie wymieszaj.
2. Masę mięsną dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
3. Przygotuj ciasto: mąkę przesyp do miski, wlej wodę oraz olej, zagnieć i dobrze wyrób. Odstaw ciasto na 10 minut.
4. Następnie ulep z ciasta wałek i pokrój na około 50 plasterków. Każdy plasterek cieniutko rozwałkuj na koło.
5. Na środku kółek układaj farsz i sklejaj pierogi.
6. Na rozgrzany olej wkładaj pierogi i smaż przez minutę.
7. Kiedy zaczną się rumienić, dolej pół szklanki wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem. Pierogi będą gotowe, gdy cała
woda wyparuje. Podawaj skropione olejem sezamowym.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin