pierogi-z-miesem-i-kasza-kuskus.pdf

(58 KB) Pobierz
Pierogi z mięsem i kaszą kuskus
przepisy.pl
Składniki:
mięso mielone wieprzowe - 200 gramów
Bulionetka drobiowa Knorr
- 1 sztuka
kasza kuskus - 150 gramów
cebula - 1 sztuka
jajko - 1 sztuka
mąka - 2 szklanki
olej - 2 łyżki
45 minut
4 osoby
Łatwe
woda - 1 szklanka
Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.
Sprawdź.
Sposób przygotowania:
1. Odmierz kaszę i wodę w tej samej objętości. Wodę zagotuj z bulionetką Knorr.
2. Przygotowanym bulionem zalej kaszę i odstaw pod przykryciem na 1 minutę.
3. Na rozgrzanej patelni z olejem zeszklij cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie połącz kaszę kuskus, mielone mięso
i cebulkę wraz z olejem z patelni.
4. Mąkę przesiej na stolnicę, zrób wgłębienie. Wymieszaj jajko ze szklanką lekko słonej przegotowanej wody i wlewaj do
mąki, zagniatając ciasto. Ciasto ma być miękkie i elastyczne.
5. Ciasto rozdziel na dwie części, rozwałkuj na placek i za pomocą szklanki wyciśnij kółka.
6. Nałóż łyżką farsz na środek każdego kółka. Złóż je na pół i zlep brzegi. Następnie gotuj pierogi w dużej ilości wody przez
3-5 minut, aż będą miękkie. Takie pierogi możesz podawać gotowane lub smażone.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin