ON-LINE JADŁO - przepisy kulinarne pogranicza polsko-słowackiego.pdf

(3268 KB) Pobierz
JA D Ł O
przepisy kulinarne pogranicza
polsko - słowackiego
JADŁO
- przepisy kulinarne pogranicza polsko - słowackiego
ISBN 978-83-61577-42-3
Publikacja wydana w ramach projektu
„Smaki pogranicza: Polsko - Słowacka wymiana doświadczeń
w dziedzinie turystyki kulinarno - krajoznawczej”
współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków
Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz budżetu państwa za pośrednictwem
Euroregionu Karpackiego w ramach Programu Współpracy Transgranicznej
Rzeczpospolita Polska – Republika Słowacka 2007-2013
JA DŁ O
przepisy kulinarne pogranicza polsko - słowackiego
JE DL O
recepty poľsko - slovenského pohraničia
»1«
Hreczanyki / Hrečaniky
»2«
SPIS TREŚCI
OBSAH
5
Wstęp
Úvod
Różnorodność kultury,
różnorodność kuchni
7
Rôznorodosť kultúr, rôznorodosť kuch�½ň
Alfabetyczny przegląd
podkarpackich przepisów kulinarnych
11
83
Slovník podkarpatsk�½ch kuchárskych
receptov z oblasti pohraničia
O kuchni słowackiej słów kilka
O slovenskej kuchyni
niekoľk�½mi slovami
Alfabetyczny przegląd
słowackich przepisów kulinarnych
87
Slovník slovensk�½ch
kuchárskych receptov
»3«
Zgłoś jeśli naruszono regulamin