Papryka w krążkach.docx

(84 KB) Pobierz

Papryka w krążkach

C:\Documents and Settings\user\Pulpit\55e42f9e111d0_p.jpg

Składniki:

·         1 kg papryki kolorowej,

·         2 małe cebule,

·         1 płaska łyżka soli

Zalewa:

·         2 szklanki wody,

·         1 szklanka octu 10%,

·         3 ziarna pieprzu,

·         3 ziarna ziela angielskiego,

·         2 liście laurowe,

·         2 goździki

Przygotowanie:
Paprykę myjemy i kroimy. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Dodajemy do papryki i wszystko solimy. Odstawiamy na kilka godzin. W tym czasie przygotowujemy zalewę. W niej gotujemy paprykę, partiami przez 2-3 minuty. Odcedzamy. Ciasno układamy paprykę w słoikach i dodajemy zalewę. Dodajemy po 1 łyżce oleju i zamykamy. Pasteryzujemy przez 10 minut.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin