Nugat orzechowy.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
Nugat orzechowy
50 dag (2 szklanki) cukru, 20 dag miodu sztucznego lub naturalnego, 6 białek, 1
łyżeczka Octu, szklanka wody, 3050 dag łuskanych orzechów włoskich,
laskowych lub migdałów, cukier waniliowy lub esencja zapachowa, 2 wafle
Orzechy drobno pokroić. Miód rozpuścić. Z cukru, wody i Octu przygotować
syrop "do piórka". Syrop połączyć z miodem. Z białek ubić sztywną pianą. Do
piany wiewać cienkim strumieniem syrop i ubijać dalej. Naczynie z pianą
ustawić na parze i ubijać, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z pary i ubijać do
ostudzenia. Do masy dodać cukier waniliowy i orzechy. Dokładnie wymieszać.
Masę wyłożyć na wafel (lub inny wcześniej przygotowany spód np. kruchy),
równo rozsmarować i przykryć drugim waflem. Obciążyć równomiernie
deseczką. Na drugi dzień dowolnie pokroić.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Banany z miodem.pdf
(822 KB)
Zapach lasu.pdf
(64 KB)
Wyśmienity podwieczorek.pdf
(29 KB)
Suflet morelowy.pdf
(49 KB)
Suflet bananowy.pdf
(73 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin