Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
Dorsz zapiekany z kukurydzą
Składniki
50 dag filetów z dorsza lub innej białej ryby, szklanka mleka,
puszka kukurydzy, duża cebula, kilka ogonków liściowych selera
naciowego, szklanka wywaru z warzyw (może być z kostki),
łyżeczka curry, sól
Sposób przyrządzania
Rybę pokroić na niewielkie kawałki, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Następnie
starannie osączyć na papierowym ręczniku i obtoczyć w mące wymieszanej z curry i solą.
Kukurydzę osączyć, cebulę pokroić w talarki, seler obrać z włókien i pokroić na
półcentymetrowe kawałki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami: kukurydzę, rybę,
cebulę wymieszaną z selerem. Wlać wywar z warzyw i wstawić naczynie do nagrzanego
piekarnika. Zapiekać 40-50 min w temperaturze 180°C. Podawać z ziemniakami z wody
lub ryżem ugotowanym na sypko.
Plik z chomika:
miszczkurde
Inne pliki z tego folderu:
Pomysy na dania z cebul i czosnkiem.pdf
(9114 KB)
101 przepisów z jajek-biblioteczka poradnika domowego.pdf
(21825 KB)
80 przepisów na specjalne okazje.pdf
(5908 KB)
Akademia Kurta Schllera Kuchnia Włoska.pdf
(3768 KB)
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Chwila dla Ciebie
JPEG PL
Kasia
Książki kucharskie, Przepisy ENG
Lubię gotować
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin