Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
Dorsz zapiekany z kukurydzą
Składniki
50 dag filetów z dorsza lub innej białej ryby, szklanka mleka,
puszka kukurydzy, duża cebula, kilka ogonków liściowych selera
naciowego, szklanka wywaru z warzyw (może być z kostki),
łyżeczka curry, sól
Sposób przyrządzania
Rybę pokroić na niewielkie kawałki, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Następnie
starannie osączyć na papierowym ręczniku i obtoczyć w mące wymieszanej z curry i solą.
Kukurydzę osączyć, cebulę pokroić w talarki, seler obrać z włókien i pokroić na
półcentymetrowe kawałki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami: kukurydzę, rybę,
cebulę wymieszaną z selerem. Wlać wywar z warzyw i wstawić naczynie do nagrzanego
piekarnika. Zapiekać 40-50 min w temperaturze 180°C. Podawać z ziemniakami z wody
lub ryżem ugotowanym na sypko.
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Ryba po amerykańsku.pdf
(45 KB)
Ryba po olsztyńsku.pdf
(43 KB)
Ryba faszerowana w galarecie.pdf
(55 KB)
Ryba duszona z grzybami.pdf
(41 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Desery
ebooks
ksiązki kucharskie - program
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin