KETO ZASADY.rtf

(1 KB) Pobierz

Należy natychmiast wprowadzić zywienie optymalne, bez żadnego okresu, przejściowego. Przy większej otyłości i przy obecności różnych chorób, spowodowanych tą samą co otyłość wspólną przyczyną wyższą należy w pierwszym okresie na 1 g białka spożywać 2-3 g tłuszczu i do 0,5 g węglowodanów. Kalorii nie należy liczyć.Najlepsze białka są w żółtkach. W nich znajdują się wszystkie potrzebne składniki do odbudowy przebudowy wszystkich tkanek naszego organizmu.Kości są zbudowane z białka.W chorobie zwyrodnieniowej należy spożywać więcej kolagenu: nogi wieprzowe i cielęce, wyciągi z kości, głowy wieprzowe, chrząstki, skórki wieprzowe.Typowa dieta optymalna ma sporo kolagenu, ale w chorobach stawów uzyskuje się lepsze rezultaty, gdy tą ilość się zwiększy.Nie należy obawiać się, że przy dużym spadku wagi skóra zrobi się stara, pomarszczona, że będzie „wisiała" na brzuchu. Wprost przeciwnie. Cera robi się bardzo ładna, a skóra sama się „zmniejsza". Gdy spadek wagi jest zbyt wolny należy znacznie wydłużyć okres między posiłkami. Śniadanie o 7-8, obiadokolacja o 16-17,później ewentualnie tylko płyny bez cukru. Gdy rano człowiek wstanie bez uczucia głodu, będzie to oznaczało, że w czasie snu organizm uruchamia własne tłuszcze i że się chudnie.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin