Detoks cukrowy_ co się stanie z Twoim zdrowiem, gdy przestaniesz jeść cukier_ _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Dziś opowiem o związku ‘cukier a zdrowie’ oraz jak zrobić detoks cukrowy. Efekty zdrowotne ograniczenia lub całkowitego wycofania cukru z diety są szerokie. Oprócz omówienia korzyści, jakie daje detoks od cukru (efekty), opowiem też, jak odstawić cukier w 4 prostych krokach. Dowiesz się, jak cukier niszczy organizm i dlaczego cukier jest niezdrowy, a także jak cukier wpływa na mózg. Zatem, jeśli interesuje Cię detoks cukrowy, jak zacząć „proces” eliminacji cukru z diety, czyli praktyczne wskazówki, jak jeść mniej cukru, a także jak cukier wpływa na organizm, to ten film jest dla Ciebie. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 - TEMAT: Detoks cukrowy: jak mądrze unikać cukru
0:22 - Jak się za to zabrać?
0:45 - Jak zrobić detoks cukrowy? 4 kroki
2:51 - 11 korzyści z odstawienia cukru: Jak cukier działa na organizm
3:02 - Cukier a cera, czyli jak poprawić stan cery jedząc mniej cukru
4:09 - Cukier a otyłość brzuszna i odchudzanie
4:54 - Wpływ cukru na nastrój i samopoczucie
6:04 - Cukier a mózg: Jak poprawić koncentracje i zapamiętywanie 
8:02 - Cukier a senność i zmęczenie
8:35 - Lepsza jakość snu
9:10 - Zdrowie jelit: jak dbać o układ pokarmowy
9:50 - Bóle stawów
10:21 - Wpływ na układ krążenia i zdrowie serca
11:02 - Cukier a wątroba
11:34 - Nerki

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin