Dzisiejszy temat to herbata z kozieradki: jak zrobić ją z zaparzonych lub gotowanych ziaren kozieradki. Rośliny lecznicze to skarby natury, dlatego zdrowe herbaty ziołowe to często bogactwo prozdrowotnych substancji. Jedną z takich roślin jest właśnie kozieradka. Co leczy? W czym pomaga? Jakie daje efekty? O tym jest ten film. Ziarna można stosować w całości, ale jeszcze cenniejsza może być kozieradka mielona. Na co pomaga? Jak pić? A także jak stosować w innej formie niż w postaci herbaty? O tym mówię w filmie. Opisuję jej zastosowanie na zdrowie. Gotowanie kozieradki to skuteczny sposób na wydobycie substancji prozdrowotnych. Napisz w komentarzu, jakie zdrowe herbatki do picia lubisz najbardziej. W przyszłości omówię inne herbatki ziołowe, czy po prostu herbaty z ziół. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński. Poradniki wydawnictwa Zdrowy Przekaz pod moją redakcją: 👉 Akademia Odporności: https://bit.ly/akademia-odpornosci 👉 6 terapii przeciw nowotworom: http://bit.ly/terapie-na-nowotwory 👉 Kuracja oczyszczająca: http://bit.ly/kuracja-oczyszczajaca 👉 50 produktów przeciw nowotworom: http://bit.ly/50-produktow 👉 O niedoborze witaminy B12: http://bit.ly/niedobor-b12 Spis treści: 0:00 - W dzisiejszym filmie: kozieradka pospolita 0:32 - Co cennego zawiera w sobie kozieradka? 1:18 - Kozieradka: właściwości zdrowotne 1:25 - Kozieradka a cukier 2:47 - Wpływ na trójglicerydy 3:28 - Kozieradka a testosteron 4:36 - Kozieradka a laktacja 5:24 - Kozieradka a miesiączka 5:53 - Kozieradka a menopauza 6:07 - Wpływ na PCOS 6:33 - Kozieradka a wrzody żołądka 7:10 - Ochrona przed aluminium 7:32 - Efekt przeciwnowotworowy 8:03 - Wcierka, czyli kozieradka na włosy: jak stosować? 8:58 - Napar / herbata z kozieradki: jak zrobić z ziaren 10:13 - Przeciwwskazania Literatura przywoływana: https://pastebin.com/pYcrRDvW ✔️ MÓJ E-MAIL: kontakt@drbartek.pl ✔️ MÓJ INSTAGRAM: @drbartekpl ✔️ MÓJ FANPAGE: fb.me/drbartekpl ✔️ MÓJ BLOG: www.drbartek.pl ✔️ KRÓTKO O MNIE: W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Tytuł doktora mam z technologii żywności i żywienia.
funkowal