Wystarczą 3 łyżki - przegonią raka i inne choroby, wzmocnią zdrowie _ Dr Bartek Kulczyński (Description).txt

(2 KB) Pobierz
Dzisiejszy temat to cebula a zdrowie. Opowiem, jak zrobić syrop z cebuli. Przepis jest prosty, a syrop jako remedium – skuteczne. Biała, żółta i czerwona cebula to dobry składnik zdrowej diety. Warto spożywać jej więcej niż tylko w ilościach przyprawowych. Dobrą formą spożycia jest sok z cebuli, a także syrop z cebuli, czosnku, cytryny, imbiru i miodu, który przedstawię w filmie. W jego skład wchodzi też imbir, goździki i cynamon cejloński. Jest to tradycyjne remedium, które pomoże na suchy kaszel, ból gardła, infekcje wirusowe i który ogólnie wzmacnia organizm. Jeśli więc interesuje Cię temat, jakim jest cebula, właściwości lecznicze, jakie wywiera; a także jak cebula wpływa na organizm oraz chciałbyś poznać przepis na syrop z cebuli i czosnku oraz innych składników, to zapraszam do oglądania. Na końcu opowiem też, jak kroić cebulę, żeby nie płakać w trakcie. Wspomnę też, jak cebula działa na włosy. Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.

✔️ Mój newsletter w formie porannego dziennika zdrowia:
https://drbartek.pl/dziennik/

✔️ SPIS TREŚCI:
0:00 - TEMAT: Syrop z cebuli, miodu i cytryny z dodatkiem imbiru i goĹşdzikĂłw
0:52 - Tradycyjne stosowanie cebuli
1:39 - Co cennego znajduje siÄ™ w cebuli
3:00 - Cebula: właściwości lecznicze
11:22 - Cebula na włosy? Tak
12:46 - Przepis: Jak zrobić syrop z cebuli, czosnku, cytryny, imbiru i miodu

✔️ MÓJ E-MAIL:
kontakt@drbartek.pl

✔️ MÓJ INSTAGRAM:
@drbartekpl

✔️ MÓJ FANPAGE:
fb.me/drbartekpl

✔️ MÓJ BLOG:
www.drbartek.pl

✔️ KRÓTKO O MNIE:
W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, opublikowanych przez wydawnictwo Elsevier, Springer, Taylor & Francis i inne. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Od lat współpracuję z czasopismami, dla których piszę artykuły popularno-naukowe o dietetyce. Napisałem ich około 300. Od 2018 roku jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Od 2012 roku do dziś prowadzę własną praktykę dietetyczną, w ramach której opracowuję pacjentom indywidualne plany żywieniowe. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin