instaserial o gotowaniu.pdf

(12027 KB) Pobierz
1
#instaserial
o gotowaniu
czyli opowiadania
z kuchni i życia Nicoli
E-mail: qatrysia@gmail.com, 48512393282
#instaserial
o gotowaniu
czyli opowiadania
z kuchni i życia Nicoli
1100748, null null, qatrysia@gmail.com 48512393282
Copyright
©
Nicole Sochacki-Wójcicka
Copyright
©
Roger Publishing
Zdjęcia:
Nicole Sochacki-Wójcicka, Martyna Merkis-Zielińska,
archiwum rodzinne
Korekta:
Ewa Strok, Maria Laskowska
Książka nie jest napisana wzorową polszczyzną,
błędy językowe i stylistyczne są zamierzone.
Opracowanie graficzne:
Marta Nieścioruk
FUNDACJA
MEDYCYNY
PRENATALNEJ
Wydawca:
Fundacja Medycyny Prenatalnej im. Ernesta Wójcickiego
ul. Marokańska 4 H, 03-977 Warszawa
P
Na licencji:
Roger Publishing sp. z o. o. sp. k
ul. Marokańska 4 H, 03-977 Warszawa
ISBN 978-83-956512-3-6
Warszawa 2020
1100748, null null, qatrysia@gmail.com 48512393282
Spis treści
1.
2.
Wstęp od mamy
Wstęp
9
14
ZUPY
3.
Zupy – wstęp
ROSÓŁ
4. Rosół – wstęp
5.
Rosół wołowy
6.
Rosół drobiowy
7.
Rosół z mrożonej włoszczyzny
8. Rosół z młodej włoszczyzny
9. Rosół austriacki
10. Rosół azjatycki z makaronem pho
11.
Jakie warzywa do rosołu?
12.
Dodatki do rosołu:
Makaron z naleśników
Kasza manna na trzy sposoby
Klopsiki mięsne
Ciecierzyca lub kukurydza...
Kluski lane
DRUGIE ŻYCIE ROSOŁU
13.
Zupa cebulowa
14. Zupa szczawiowa
15.
Pomidorowa, która zmieni Twoje życie
16.
Zupa ogórkowa
17.
Zupa z dyni i cukinii z lanymi kluskami
18. Moje minestrone
19. Mięso z zupy w sosie chrzanowym
20. Wspomnienia taty
21.
Zupa tajska
22.
Żurek
18
21
29
32
35
38
40
41
44
48
49
52
53
53
57
59
64
70
74
76
78
79
84
85
1100748, null null, qatrysia@gmail.com 48512393282
SPIS TREŚCI
5
ZUPY NA ZIMNO
23.
Chłodnik litewski
24. Gazpacho
MIĘSO W ROLI GŁÓWNEJ
25.
Stek
26.
Kurczę pieczone
27.
Dlaczego moje pulpety mogą zmienić Twoje życie?
28. Pulpety wołowe zwane też kulkami mięsnymi
29. Pulpety z indyka
30. Pulpety cielęce
31.
Ekspresowy sos pomidorowy do pulpetów
32.
Pieczeń rzymska
33.
Spaghetti bolognese, czyli ragu sru tu tu…
34. Moje bolognese
35.
Zapiekanka pasterska, czyli brytyjska lazania
36.
Befsztyk tatarski polsko-francuski
RYBY W ROLI GŁÓWNEJ
37.
Bo lubię ryby
38. Ryba w papilotach
39. Okoń morski pieczony faszerowany krewetkami
40. Dorada z pełnym brzuszkiem
41. Pstrąg brzuchem w dół
42. Ryba ze szpinakiem
43. Dorsz zapiekany w pomidorach
44. Przekładanka rybna
45. Sandacz w sosie koperkowym
46. Pulpety z dorsza
47. Pieczeń rzymska z ryby
48. Filety rybne zapiekane w cieście francuskim
49. Pasta z makreli
50. Tatar z łososia
WARZYWA W ROLI GŁÓWNEJ
51.
Sheet pan dinner
52.
Pieczony kalafior
93
94
100
104
105
107
109
110
112
113
116
118
120
122
124
127
132
134
136
138
140
142
144
146
150
154
158
160
164
167
1100748, null null, qatrysia@gmail.com 48512393282
Zgłoś jeśli naruszono regulamin