candida boraks soda woda utl.txt

(15 KB) Pobierz
W rodowisku zasadowym candida ginie wbrew temu co piszesz na internecie znajdujemy szereg informacji sprzeczynych imożemy tak pisać i pisac na ten temat. Prawidłowa iloć w żołšdku kwasów solnych do trawienia ureguluje się, gdy nasz organizm przestaniemy zakwaszać.
Link do strony jest o tyle ciekawy, ze autor jest biochemikiem i tłuumaczy jak to wyglšda i co jest potrzebne do wyleczenia się z choroby. Do tego poleca wode utlenionš , jod , sode oczyszczonš( do czasu normalizacji ph), boraks( wietny preparat przeciwgrzybiczy oraz regulujšcy gospodarkę hormonalnš organizmu( autor porównuje do wiagry wykorzystywany w przemyle chemicznym stosujemy bardzo małe dawki tego1/8 łyżeczki na litr wody. Jednym z dobrych rodków jest mix w litrze wody. 1/8 boraksu+kilkakropel wody utlenionej+1/4-1/2 łyżeczki soli, gdzie boraks usuwa i wypłukuje candide, woda utleniona zabija przez utlenienie , sól po przez zasolenie organizmu stwarza niekonfortowe warunki do zycia jej. Braks pije drugi dzień i żyję . Wode utlenionš dopiero zamówiłem, ale boje się jej pić z tego co czytam z wypowiedzi to nie ambrozja(ps. rozcieńczacie jš jako jeszcze czy walicie 30% w kroplach do wody????????). Jednak równie ważna jak nie ważniejsza jest kwestia odkwaszenia organizmu ja pamiętam jak ostatnio robiłem badania miałem ph moczu 5!!! Więc odkwaszamy za pomocš alkalicznej żywnoci oraz sody z cytrynš lub octem jabłkowym, zabijamy przy pomocy wody u. , płynu lugola, boraksu, ewentualnie można dodać olej kokosowy extra vergin, olejek oregano. Ważnš kwestiš jest tutaj co podkrela autor ograniczenie oprócz produktów kwasotwórczych tłusczu( tłustych mięs itd., ) oraz owoców co nie przekłšda się na to co mówi tutaj nasz uleczony wodš utlenionš, a moze dlatego sporo osób nie widzi efektów z powodu braku diety odpowiedniej(cukry tłuszcze itd.) oraz sprawdzania stanu zakwaszenia organizmu co jest podstawš ważniejszš od stosowania wody utlenionej, gdyż candida nie ma jak się rozwinšć ponownie z braku odpowiedniego miejsca do życia.
 	Tak ginie w zasadowym rodowisku. Widziałe pewnie na filmach że soda oczyszczona była wprowadzana przez wziernik czy jak to tam się nazywa i bezporednio atakowano grzyba. Teraz zadam Ci pytanie jakie PH ma żołšdek???Stałe spożywanie sody oczyszczonej również prowadzi do problemów. Ciało reguluje PH na różne sposoby np gdy jest zbyt kwane poprzez odpowiednia podaż tlenu normuje równowagę kwasowo-zasadowš.
Następne pytanie próbowałe tak jak podaje Simoncini zastosować 2x% procentowe stężenie wodorowęglanu sodu WYPIC W SZKLANCE i jak ono działa na układ pokarmowy w zetknięciu z kwasem w żołšdku HCL??Mała podopowied Szybko biegasz i czy daleko masz do ubikacji hehe
To co wymieniasz sol NaCl wpływa włanie na HCL o tym pan chemik na tej stronie nie wspomina ?a co za tym idzie na kwasowoć. Jod reguluje PH, ale trzeba stosować go an pusty żołšdek najlepiej z połšczeniem NaCl sól morska.
Nie zgodzę się natomiast, że mięso i tłuszcz powodujš problem jeżeli jest zachowane proporcje w spożywaniu warzyw nie ma problemu. Węglowodanów należy unikać, mięso owszem dobrej jakoci (najlepiej od lokalnych producentów-rolników) warzywa oraz owoce te o niskim IG, węglowodany złożone. WW proste odpadajš i mieciowe jedzenie.
To co proponujesz same warzywa i owoce nie jest zdrowe dla organizmu chocišżby przez obniżenie HCL a co za tym idzie
Nieprawidłowe trawienie
Fermentacji i póniej gnijšce bakterie
Zmniejszenie wchłaniania
Ograniczonej funkcji wštroby i trzustki
Podwyższony poziom cukru we krwi
Zmniejszone utlenianie kwasu mlekowego
Przechowywania dwutlenku węgla
Zmniejszonej aktywnoci białych ciałek krwi
Ograniczonej zniszczenia bakterii
Niezrównoważony poziom minerałów

Ciało musi pozostać w równowadze PH nie można przesadzić ani w jednš ,ani w drugš stronę.
To co podałe sol, AVC, jod, olej kokosowy,soda (nie w długim okresie czasu) zgadzam się.Jednak wszytsko to nie jest takie proste. Każdy człowiek to odrębny przypadek i trzeba samemu dojć co jest dla niego najlepsze. Nie ma uniwersalnej metody. Trzeba wiele się nauczyć o naszym organizmie i jak reaguje na "kuracje", które mu serwujemy.
Ja jestem zwolennik diety Paleo czyli zdrowe mięso, tłuszcze nasycone (cholesterol z którego powstajš hormony), omega3, orzechy, warzywa, owoce nie w nadmiarze. Węglowodany obcięte do minimum.
Zresztš WHO podaje kto najdłużej żyje na wiecie sš to Japończycy, kt spożywajš surowe mięso, warzywa http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1648354#i
Jestem zwolennikiem rozsšdkowego podejcia do diety, na której będzie nam łatwo wytrwać i będzie ona dla nas przyjemna. I nie mam na myli krótkiego okresu czasu .... Zdrówka życzę.

A w jakim rozcieńczeniu pijesz tę sodę. Widziałem człowieka co walnał 20g na 100ml czyli 20% roztwór tak jak poleca simoncini do walki z candidia i poleciał do kibelka. Przy dawce 1/4-1/2 na 200-250 ml nic się nie dzieje. To przepis stary i znany naszych dziadków wit C. soda i babelki.
Zakwaszenie zależy od zbilansowanie naszej diety. Jedzšc mięso dostarczasz dużo wapnia i magnezu, kt sš alkalizujšce. Zresztš musiałby wrzucić dietę z podziałem na mikro i makoelementy czy czego w niej nie brakowało.
A to jeden z moich ulubionych eksperymentatorów na diecie paleo. Wyliczajšcy wszystkie makro i mikro składniki pokarmowe
donmatesz.blogspot.com/.../paleo-diet-ph-does-it-matter-p art-vi.html
donmatesz.blogspot.com/.../paleo-diet-ph-and-eskimo-healt h-part-i.html

Ludzie kiedy mieli mniej do czynienia z candida a jedli zdecydowanie więcej białka niż teraz. Obecny tryb życia i substancje chemiczne (rtęć, pestycydy, azotoany ect) wpływajš na naszaš florę jelitowš, w której przeważajš teraz "złe"bakterie, kt prowadzš do rozmnażania Candidia.
Jod zabija dobre i złe bakterie-nie odróżnia ich. Jak teraz nic nie zrobisz, aby odbudować florę jelitowa to nie ma co marzyć o pozbyciu sie candidy. Ona powróci ..... Dlatego bardzo ważna jest zbilansowana dieta. Ja mam inne dowiadczenia na tej diecie od Ciebie, ale nie przekonuje ludzi, że jest ona jedynym panaceum na całe zło.
Jak wygrasz z Candidiš daj znać ile Ci to zajęło. Ok. chyba że juz wygrałe 

 	no co tam pisał ten goć o takiej dawce jak ty piszesz. Narazie jod sobie odpuszcze chyba bo za dużo na raz nie trzeba. Boraks skutecznei nie tylko oczyszcza z metali ciężkich, ale i reguluje gospodarke hormonalnš działa jak viagra i wypłukuje i zabija grzyby. W połaczeniu z wodš utlenionš 3% i solš morskš i popijany przez cały dzień działa ponoć zaj**icie. Wszystko wyjdzie w praniu pożyjemy zobaczymy, ale co do zasadowoci i kwacicy przychylam się ku 7 i wyżej ok 7.3 aby pozbyć się candida inaczej ona sobie zyje w spokoju. Pzdr.

 	WIes zjak pisze goć o jedzeniu nadmiaru produktów kwasotwórczych prowadzi to do tego, że kwas zabija trzustke która jest odpowiedzialna z aalkalizacje ciała co dalej insulina jest niska co powoduje wysokie stężenie cukru we krwi co promuje candida dlatego jest tak ważna alkalizacja.
Oto co pisze na ten temat TED: przez google tłumacz więc trzeba się wczytać:
01.11.2008: Ted od Bangkok, Tajlandia odpowiada: "Tak, podstawowym ródłem żywnoci candida jest cukier. Jednakże, Candida istniejš także w rodowisku kwanym i wysokie stężenie cukru we krwi, nawet jeli unikać cukru. Jeżeli dana osoba ma stałe krwi, kwas kwasowoć zabija trzustki, który jest odpowiedzialny za alkalizujšce ciała. Jest to bogaty w wodorowęglany, więc brak wodorowęglany wypala trzustki, co powoduje niskie insuliny, co powoduje wysokie stężenie cukru we krwi, co jeszcze bardziej RSS candida. zwišzku z tym utrzymanie ciała ważne alkalicznych.

Dlatego też grzyby Candida jest kwany krwi jest bardzo dużo z powodu diety Paleo, gdzie mięso jest również kwas tworzšc zbyt. Jednak może być zmniejszona z sody i potasu wodorowęglan zneutralizować kwasowoć.

Wszystkie diety majš swoje słaboci. Mięsa sš kwas, wegetarianie sš alkaliczne, ale brakuje w Karnozyna i B12, co powoduje przyspieszone starzenie się raka, ale nie. Stillman Diety powoduje brak łaknienia i Bulemia, od wysokiej białka diety brak witaminy B kompleks, który prowadzi mierci piosenkarki Karen Carpenter.

Na swój charakter nowoczesnych uprzemysłowionych praktyk rolniczych, 3 omega brak mięsa w diecie, ponieważ korzystajš one szybko rosnš hormony zwierzšt, oszczędnoci kosztów, które tradycyjnych sposobów podnoszenia została porzucona powoduje zwierzšt gospodarskich, które majš być niedobór omega 3.

Zmiany z trawy karmione karmione pszenicy, witaminy B17 zmniejsza. Więc problemu nie ma co diety, to stara się uniknšć tego nowoczesnego sposobu gospodarowania w rolnictwie uprzemysłowionych i nowoczesne przetwórstwo żywnoci, które czyni mnie martwić.

Na przykład dioksyn i ołowiu jest całkiem wysoki w diecie, zwłaszcza gotowanego mięsa AGE (zaawansowane produkty końcowe glikowanej) sš wyłšczone na listach przebojów, powodujšc autoimmunizacji, które mogš być także warunki do candida.

Działa obecnie w ten sposób: gdy sš gotowane mięsa w wysokiej temperaturze (przy założeniu, smażony, z grilla lub gotowanego) masz ładne bršzowe mięso, które jest często nazywany tak się reakcji Maillarda RAGE (Reactive Advanced glikowanej End Products) i staje się reaktywnego co powoduje, że organizm reaguje na żywnoć jemy, co prowadzi do autoimmunizacji i powoduje łagodniejsze, stłumiony odpornoć od białych krwinek jest zbyt zajęty, atakujšc, Wegetariańska dieta dziwny problem, możesz stać się wysokiego stężenia cukru we krwi po zjedzeniu wszystkich owoców. Jednak unikanie głównie owoce, warzywa, ale jedzenie jest jednym z możliwych sposobów, ale sš niskie diety w białko, Karnozyna, tauryna i B-12.

RAGE znaleć w gotowane mięsa powoduje zniesienie immunitetu, co prowadzi do zakażeń oportunistycznych, takich jak Candida. Jedna wada diet Paleo jest niedob...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin