produkty KETO.txt

(1 KB) Pobierz
Jakie są najlepsze źródła białka w wege diecie ketogennej?

Jajka – zawiera wysokiej jakości, łatwo przyswajalne białko; W dwóch jajkach znajduje się 14g białka i 1 g węglowodanów.

Jogurt grecki – bogaty w białko; źródło wapnia, potasu i magnezu; 170 g kubek jogurtu :zawiera około 18 g białka i węglowodanów.

Nasiona konopi – bogate w białko; bogate w błonnik; świetne źródło magnezu, potasu i kwasów tłuszczowych omega-3.

Serek wiejski – 1 kubek (140 g) zawiera około 18 g białka i 6 g węglowodanów.

Ser parmezan – w 100 g zawiera ok 40 g białka i poniżej 1 g węglowodanów

Sery gouda, cheddar – w 100 g zawiera około 27 g białka i poniżej 1 g węglowodanów

Sery Brie, Camembert, feta – w 100 g zawiera około 17 g białka i 1,5 g węglowodanów
============================================
S O J A :Jakie produkty sojowe wybrać?
Tofu – w 100 g zawiera około 12 g białka i 4 g węglowodanów
Fasola endamame – w 100 g zawiera około 19 g białka i 6 g węglowodanów
Tempeh – w 100 g zawiera około 20 g białka i 4 g węglowodanów

Szpinak: bogaty w żelazo, potas i magnez, zawiera 1 g węglowodanów na porcję
Cukinia: dobre źródło witaminy B6, witaminy C i potasu, a także fantastyczny substytut makaronu, zawiera 3 g węglowodanów na porcję
Awokado: doskonałe źródło potasu, magnezu i błonnika, zawiera 2 g węglowodanów na porcję
Brukselka: bogata w witaminę C, potas i kwas foliowy, zawiera 5 g węglowodanów na porcję
Kalafior: doskonałe źródło witaminy C i błonnika oraz idealny substytut dla ziemniaków puree i ryżu, zawiera 4 g węglowodanów na porcję
Zgłoś jeśli naruszono regulamin