MojeGotowanie_2019-01.pdf
(
21933 KB
)
Pobierz
JAK: pokochać brokuły
zrobić terrinę z szampana
zagnieść czekoladowy makaron
PYSZNIE, Z PASJĄ,
Z PRZYJEMNOŚCIĄ
A
M
Y
M
M
M
M
L
JU
Ż
25
A
Orient domowej roboty:
kiszone cytryny
sos słodko-kwaśny
serek labneh
śródziemnomorskie
drobiazgi
T
Styczeń 2019
■
SZAMPAN
■
PASTA FRESCA Z FARSZEM
www.mojegotowanie.pl
z granatem
lekkie i zaskakujące
Z JEDNEGO
GARNKA
zimowy
+
krem
z czekolady, wiśni
i buraka
■
CIASTA DLA DEBIUTANTÓW
dla zmarzlucha
obiad
dobrze przyprawiony, kolorowy,
gorący, z makaronem, ryżem
i fasolą w roli głównej
STYCZEŃ 2019 nr 1 (290)
Cena 9,99 zł
(w tym 8% VAT)
www.mojegotowanie.pl
ISSN 1233-4847
INDEKS 329746
01
9
771233
484905
STR. 9
STR. 40
STR. 51
MOJE
W GRUDNIU
pysznie, z pasją, z przyjemnością
■
■
KRÓL SEZONU
■
■
Najszlachetniejszy trunek, którym powitamy Nowy Rok i przyrządzimy eleganckie dania z jego dodatkiem............
str. 8
Szampan
■
■
SZYBKO, ŁATWO, PYSZNIE
■
■
Dietetyk Michał Wrzosek podpowie, jak szybko i łatwo
przygotować odchudzone wersje pizzy, tacos, wrapów,
burrito i burgera .....................................................................
str. 16
Słynny sos w zamerykanizowanej wersji kuchni chińskiej,
przygotowany w domu z dużo mniejszą ilością cukru.
Będzie świetny nie tylko do dań orientalnych! .............
str. 24
GDY GONI NAS CZAS
Fast food w wersji fit
Wspaniałe zimowe owoce konserwowane w soli na sposób
marokański. Świetnie podkręcają dania mięsne i rybne
w orientalnym stylu ...............................................................
str. 28
PO PROSTU ZRÓB TO!
Kiszone cytryny
NA ZAPAS
Sos słodko-kwaśny
doradza, jak małymi i pysznymi krokami dojść
do noworocznych celów dietetycznych ..........................
str. 30
CODZIENNIE W DOBREJ FORMIE
Noworoczne
postanowienia.
Trener personalny Beata Grątkowska
■
■
NA LUZIE, Z PASJĄ, ZE SMAKIEM
■
■
Piękna, perłowo połyskująca kuzynka białej fasoli ma nie
tylko szczególny smak i aksamitnie kremową konsystencję,
ale także niezwykłe walory prozdrowotne.....................
str. 36
Karnawał i zima sprzyjają wspólnym posiłkom i spotkaniom
towarzyskim, na które najwygodniej przygotować pełne
smaku dania z jednego garnka ..........................................
str. 38
ZBLIŻENIE NA
Czarna fasola
„
Z okazji naszych 25. urodzin pokazujemy „odnowione
dania z pierwszych numerów magazynu .......................
str. 48
Tym razem upiekliśmy najprostsze, najzwyklejsze ciasta,
jak ucierane czy murzynek, które robi się w każdym domu
i bez problemu wyjdą nawet dziecku – np. na poczęstunek
dla ukochanej babci ...............................................................
str. 50
moje Gotowanie
3
RETROKUCHNIA
Stek na grzance
SAM KONKRET
Jeden za wszystkich
SAMA SŁODYCZ
Masz, Babciu, placek!
STR. 70
STR. 78
STR. 82
■
■
W KUCHNI Z MISTRZAMI
■
■
Robert Sowa sam siebie nazywa ambasadorem i entuzjastą
tego wspaniałego mięsa. Opowie o jego zaletach
i podpowie, jak przyrządzić je w domu ...........................
str. 62
SAMO MIĘSO
Moja ulubiona jagnięcina
POPKUCHNIA CRISTINY CATESE
Pasta fresca na niedzielę
Rodowita Rzymianka w akcji, a na talerzu własnoręcznie
ulepione cappellacci i tortellini .........................................
str. 70
Kinga Błaszczyk-Wójcicka i jej smakowite tabbouleh,
hummus, panna cotta, bakłażan i bruschetty z pysznym
o tej porze roku granatem
...................................................
str. 74
KUCHNIA AGATY WOJDY
Dajmy szansę brokułom!
PO WEGETARIAŃSKIEJ STRONIE STOŁU
Granaty
Są zaskakująco pyszne, trzeba tylko wiedzieć,
jak je ugotować i z czym zestawić .....................................
str. 64
■
■
DO POCZYTANIA PRZY STOLE
■
■
BIBLIOTEKA SMAKOSZA
„
Ola Nguyen „Mozaika smaków
Zwyciężczyni 7. edycji MasterChefa prezentuje autorskie
przepisy i dla początkujących, i dla ambitnych .............
str. 80
PASJONACI TRADYCYJNYCH SMAKÓW
„
Bednarze z nowej „Pawłowianki
Państwo Rzepeccy przywrócili do życia przedwojenną firmę
bednarską i teraz wyrabiają nie tylko beczki....................
str. 88
Przegląd produktów spożywczych, akcesoriów
i sprzętów AGD................................................................str.
60 i 92
Wszystkie smaki wiecznego miasta ...................................
str. 82
ŚWIAT NA TALERZU
RZYM
Biedakuchnia, którą pokochał świat
TO SIĘ PRZYDA
i
Nowości ze sklepu
■
■
ZNAJDŹ, CO LUBISZ, CZEGO POTRZEBUJESZ
■
■
Indeks
Obrazkowy przegląd wszystkich przepisów z numeru ...
str. 96
JAK:
pokochać brokuły
n
zrobić terrinę z szampana
zagnieść czekoladowy makaro
PYSZNIE, Z PASJĄ,
Z PRZYJEMNOŚCIĄ
A
M
Y
L
JU
Ż
25
AT
M
Orient domowej roboty:
śródziemnomorskie
drobiazgi
z granatem
lekkie i zaskakujące
Z JEDNEGO
GARNKA
zimo
+
krem wy
z czekolady, wiśni
i buraka
ŁATWO ZAMÓWISZ
l
infolinia: 22 360 37 77
l
e-mail:
bok@burdamedia.pl
l
www.burdamedia.pl
zakładka prenumerata
l
przelew: 32 1140 1977 0000 4186 6900 1017,
w tytule pełne dane adresowe
dla zmarzlucha
obiad
STYCZEŃ 2019 nr 1 (290)
Cena 9,99 zł
(w tym 8% VAT)
www.mojegotowanie.pl
ISSN 1233-4847
INDEKS 329746
dobrze przyprawiony, kolorowy,
gorący, z makaronem, ryżem
i fasolą w roli głównej
Dane osobowe będą przetwarzane przez Burda Media Polska Sp. z o.o. Sp. Komandytowa, 02-674 Warszawa, ul. Marynarska 15 w celu
prawidłowego wykonania zamówienia oraz dla celów marketingowych. Dane osobowe będą chronione zgodnie z ustawą o Ochronie Danych
Osobowych (tj. Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.). Przysługuje Państwu prawo do wglądu i poprawiania swoich danych osobowych.
01
9
771233
484905
11/12/18 12:36
1901_okladka3-203_hr_p001 1
ZDJĘCIE NA OKŁADCE: RUA CASTILHO
kiszone cytryny
sos słodko-kwaśny
serek labneh
ROCZNA PRENUMERATA
MOJE GOTOWANIE
120 ZŁ
84
ZŁ
Styczeń 2019
■
SZAMPAN
■
PASTA FRESCA Z FARSZEM
■
CIASTA DLA DEBIUTANTÓW
www.mojegotowanie.pl
nowość
Już w sprzedaży!
Plik z chomika:
zoltyl4
Inne pliki z tego folderu:
MojeGotowanie_2021-04.pdf
(19324 KB)
MojeGotowanie_2021-03.pdf
(13859 KB)
MojeGotowanie_2021-02.pdf
(13056 KB)
MojeGotowanie_2020-12.pdf
(19553 KB)
MojeGotowanie_2021-01.pdf
(13148 KB)
Inne foldery tego chomika:
Auto Moto Technika
Auto Motor i Sport
Buduj Energooszczednie
Burda Polska
Dom
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin