Ciasto kisielowe.txt

(0 KB) Pobierz
Potrzebne składniki:

    Kisiel o smaku cytrynowym WINIARY (3 opakowania)
    Proszek do pieczenia WINIARY (3 łyżeczki)
    Masło (125 g)
    Jajo (4 sztuki)
    Cukier (1 szklanka)
    Mška pszenna (2 szklanki)
    Mleko (1 szklanka)
    Aromat cytrynowy (5 kropli)


    Masło utrzyj z cukrem na gładkš masę za pomocš miksera
    Dodawaj po 1 żółtku, cały czas miksujšc
    Do utartej masy wsyp kisiele i dodaj aromat
    Dokładnie wymieszaj, dodawaj mškę oraz proszek do pieczenia i mleko
    Ubij pianę z białek i dodawaj stopniowo do masy, delikatnie mieszajšc
    Rozgrzej piekarnik do 120 stopni
    Wyłóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy
    Piecz ok. 50 minut, sprawd poziom wypieczenia patyczkiem
    Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem
Zgłoś jeśli naruszono regulamin