Potrzebne składniki: Kisiel o smaku cytrynowym WINIARY (3 opakowania) Proszek do pieczenia WINIARY (3 łyżeczki) Masło (125 g) Jajo (4 sztuki) Cukier (1 szklanka) Mška pszenna (2 szklanki) Mleko (1 szklanka) Aromat cytrynowy (5 kropli) Masło utrzyj z cukrem na gładkš masę za pomocš miksera Dodawaj po 1 żółtku, cały czas miksujšc Do utartej masy wsyp kisiele i dodaj aromat Dokładnie wymieszaj, dodawaj mškę oraz proszek do pieczenia i mleko Ubij pianę z białek i dodawaj stopniowo do masy, delikatnie mieszajšc Rozgrzej piekarnik do 120 stopni Wyłóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy Piecz ok. 50 minut, sprawd poziom wypieczenia patyczkiem Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem
Osa3555