Kotlet góralski przysmak Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka rednie boczek wędzony kilka plasterków pokrojonych w kostkę 2 na patyczek ogórki konserwowe 3 sztuki cebulka perłowa marynowana papryka czerwona marynowana 2 kawałki pokrojone w kostkę szynka gotowana u mnie swojska pokrojona w kostkę po 2-3 kawałki na patyczek ananas 2 plastry pokrojone na grubsze kawałki sól, pieprz curry jajko mška bułka tarta Opis wykonania : Fileta myjemy rozkrawamy i rozbijamy, solimy z każdej strony, oprószamy curry i pieprzem. Warzywa, boczek i szynkę nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków, pozostawiamy z każdego końca po 2 cm. Tak przygotowane szaszłyczki owijamy filetem, panierujemy w mšce, jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor. Przed podaniem wycišgamy patyczek i przekrawamy kotlet wzdłuż. Podajemy z ulubiona surówkš i dodatkami.
Osa3555