Kotlet góralski.txt

(0 KB) Pobierz
Kotlet góralski przysmak

Składniki:
2 podwójne filety z kurczaka rednie
boczek wędzony kilka plasterków pokrojonych w kostkę 2 na patyczek
ogórki konserwowe 3 sztuki
cebulka perłowa marynowana
papryka czerwona marynowana 2 kawałki pokrojone w kostkę
szynka gotowana u mnie swojska pokrojona w kostkę po 2-3 kawałki na patyczek
ananas 2 plastry pokrojone na grubsze kawałki
sól,
pieprz
curry
jajko
mška
bułka tarta

Opis wykonania :
Fileta myjemy rozkrawamy i rozbijamy, solimy z każdej strony, oprószamy curry i pieprzem. 
Warzywa, boczek i szynkę nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków, pozostawiamy 
z każdego końca po 2 cm. Tak przygotowane szaszłyczki owijamy filetem, panierujemy w mšce, 
jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor. Przed podaniem wycišgamy patyczek i przekrawamy 
kotlet wzdłuż. Podajemy z ulubiona surówkš i dodatkami.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin