Schab duszony w sosie.txt

(0 KB) Pobierz
Składniki:

1 kilogram schabu

sól, słodka papryka, pieprz, ziarna kminku, tymianek, rozmaryn, suszony czosnek
2 listki laurowe
3 kulki ziela angielskiego
2-3 łyżki oleju
1/2 szklanki słodkiej mietany min. 18%
posiekana natka pietruszki, ok. 2 łyżki?

Schab umyć, osuszyć, pokroić w dwu centymetrowe plastry. Posypać solš, pieprzem, paprykš, 
suszonym czosnkiem i ziołami. Obsmażyć z obu stron na oleju. Przełożyć do dużego garnka 
wraz z zielem i listkami laurowymi. Zalać szklankš wrzštku i gotować pod przykryciem 
do miękkoci. W razie potrzeby uzupełnić płyn.

Pod koniec duszenia dodać natkę pietruszki i wlać mietankę. Zagotować i zdjšć z ognia.

?
Zgłoś jeśli naruszono regulamin