Chipsy salami z serem (1 porcja).rtf

(464 KB) Pobierz

Chipsy salami z serem (1 porcja)

 

 

PRODUKTY:

 

90 g kiełbasy salami, około 20 plastrów

110 g tartego parmezanu

1 łyżeczka papryki w proszku

Wykonanie:

 

Rozgrzej piekarnik do temperatury 225 ° C

Umieść plasterki salami na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.​ Tarty ser umieść na górze każdego plasterka.

Posyp papryką w proszku lub suchymi ziołami na wierzch dla uzyskania dodatkowego smaku.

Umieść w piekarniku i piecz, aż ser zacznie się rumienić. Po ostygnięciu chipsy będą chrupiące.

 

SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:

 

1 porcja:

 

Węglowodany: 2,50 g

Tłuszcz: 77,20 g

Białko: 69 g

kcal: 971

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin