r04-2019-styczen-egzamin-zawodowy-praktyczny-zasady-oceniania.pdf

(1383 KB) Pobierz
Układ graficzny © CKE 2019
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
Rok 2019
ZASADY OCENIANIA
Arkusz zawiera informacje prawnie chronione
do momentu rozpoczęcia egzaminu
Więcej arkuszy znajdziesz na stronie: arkusze.pl
Nazwa kwalifikacji:
Prowadzenie produkcji pszczelarskiej
Oznaczenie arkusza:
R.04-01-19.01
Oznaczenie kwalifikacji:
R.04
Numer zadania:
01
Wypełnia egzaminator
Kod ośrodka
Kod egzaminatora
Numer
PESEL
zdającego*
Numer
stanowiska
Data egzaminu
Dzień Miesiąc
Rok
Godzina rozpoczęcia egzaminu
:
* w przypadku braku numeru
PESEL
– seria i numer paszportu lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość
Więcej arkuszy znajdziesz na stronie: arkusze.pl
Egzaminatorze!
Oceniaj prace zdających rzetelnie i z zaangażowaniem. Dokumentuj wyniki oceny.
Stosuj przyjęte zasady oceniania w sposób obiektywny.
Jeżeli zdający – wykonując zadanie egzaminacyjne – uzyskuje rezultaty w inny sposób niż uwzględniony w zasadach oceniania lub przedstawia
nietypowe rozwiązanie, ale zgodnie ze sztuką w zawodzie i z poleceniami zawartymi w treści zadania, to oceniaj jego działania pozytywnie oraz
niezwłocznie zawiadom OKE, że zasady oceniania tego nie przewidują, mimo, że powinny.
Informuj przewodniczącego zespołu nadzorującego o wszystkich nieprawidłowościach zaistniałych w trakcie egzaminu, w tym w szczególności
o naruszeniach przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy i o podejrzeniach niesamodzielności w wykonywaniu zadania przez zdającego.
Strona 2 z 7
Numer
stanowiska
Elementy podlegające ocenie/kryteria oceny
Rezultat 1. Wykaz odzieży, narzędzi i materiałów niezbędnych do wykonania przeglądu rodziny pszczelej
Wpisane:
Egzaminator wpisuje
T,
jeżeli zdający spełnił
kryterium albo
N,
jeżeli
nie spełnił
Więcej arkuszy znajdziesz na stronie: arkusze.pl
1 kombinezon pszczelarski z kapeluszem lub bluza pszczelarska z kapeluszem lub kapelusz pszczelarski
2 obuwie do prac w pasiece
3 rękawice pszczelarskie lub rękawice robocze lub rękawice ochronne
4 dłuto pasieczne
5 podkurzacz
6 pojemnik na wosk i propolis lub pojemnik na produkty pasieczne (wosk, propolis)
7 pusty korpus lub transportówka na wyjmowane plastry
8 szczotka (miotełka lub szczoteczka) pasieczna
9 woda do umycia narzędzi i rąk
Strona 3 z 7
Rezultat 2. Stan zapasów miodu
Wpisane:
1 plaster 1 zapas miodu: 0,35-1,00
2 plaster 2 zapas miodu: 0-0,15
Więcej arkuszy znajdziesz na stronie: arkusze.pl
3 plaster 3 zapas miodu: 0-0,15
4 plaster 4 zapas miodu: 0-0,15
5 plaster 5 zapas miodu: 0-0,15
6 plaster 6 zapas miodu: 1,80-2,40
7 plaster 7 zapas miodu: 1,50-2,40
8 plaster 8 zapas miodu: 1,50-2,40
9 plaster 9 zapas miodu: 0,00
10 poprawnie obliczona suma zapasów miodu ze wszystkich plastrów
Strona 4 z 7
Numer
stanowiska
Rezultat 3. Stan zapasów pyłku kwiatowego
Wpisane:
1 plaster 1 zapas pyłku: 4,50-5,50
2 plaster 2 zapas pyłku: 0,20-1,00
Więcej arkuszy znajdziesz na stronie: arkusze.pl
3 plaster 3 zapas pyłku: 0,20-1,00
4 plaster 4 zapas pyłku: 0,10-0,60
5 plaster 5 zapas pyłku: 0,10-0,60
6 plaster 6 zapas pyłku: 0
7 plaster 7 zapas pyłku: 0
8 plaster 8 zapas pyłku: 0
9 plaster 9 zapas pyłku: 0
10 poprawnie obliczona suma zapasów pyłku ze wszystkich plastrów
Strona 5 z 7
Numer
stanowiska
Zgłoś jeśli naruszono regulamin