Dieta 3D Chili - jadlospis.pdf

(1004 KB) Pobierz
Jadłospis na 28 dni
System skutecznego odchudzania
Odchudzanie
Modelowanie sylwetki
Utrzymanie masy ciała
menu:
(kliknij aby przejść do odpowiedniej pozycji)
Jak korzystać z jadłospisu Dieta 3D Chili?
W jaki sposób dobrano przyprawy do Diety 3D?
PRZYPRAWY CZERWONE
PRZYPRAWY ŻÓŁTE
PRZYPRAWY ZIELONE
Co kupić przed rozpoczęciem diety?
dzień 1
dzień 2
dzień 3
dzień 4
dzień 5
dzień 6
dzień 7
dzień 8
dzień 9
dzień 10
dzień 11
dzień 12
dzień 13
dzień 14
dzień 15
dzień 16
dzień 17
dzień 18
dzień 19
dzień 20
dzień 21
dzień 22
dzień 23
dzień 24
dzień 25
dzień 26
dzień 27
dzień 28
UWAGA! Zakupione pliki PDF są chronione prawami autorskimi i zabezpieczone
cyfrową sygnaturą autoryzacyjną unikalną dla Twojego zamówienia. Rozpowszech-
nianie, kopiowanie i upublicznianie całości, lub fragmentów plików w Internecie lub
poza nim stanowi naruszenie ustawy o prawach autorskich.
Jak korzystać z jadłospisu Dieta 3D Chili?
Jadłospis zawiera komplet przepisów na cały miesiąc. Zestaw posiłków, który otrzy-
mujesz jest najbardziej pożądanym i wzorcowym przykładem jadłospisu. Jednak
jeśli masz ochotę wymienić posiłek na inny, możesz to zrobić w ramach tego samego
posiłku, ale z innego dnia (np. śniadanie z dnia 1-go możesz zamienić na śniadanie
z dnia 16-go). Możesz także śmiało np. obiad na 2 dni, zwiększając 2 razy porcje
w podanym przepisie. Również jeśli masz ochotę na konkretną przekąskę, która Ci
zasmakowała, możesz ją powtórzyć w dniu następnym – jadłospis, który proponuję
jest elastyczny i dostosowany do Twojego stylu życia. Oprócz zestawów posiłków,
otrzymujesz również przepisy na potrawy razem z odpowiednio dobranymi przypra-
wami w najlepszej konfiguracji, tak by Twój organizm mógł gubić kilogramy w 3 wy-
miarach: szybko, skutecznie i bezpiecznie.
W jaki sposób dobrano przyprawy do Diety 3D?
Użycie tylko jednej przyprawy byłoby nieskuteczne - bardzo szybko mogłaby Ci się
znudzić i doprowadzić do porzucenia diety. Tego nie chcemy. Dodatkowo stosowa-
nie wyłącznie przypraw zawierających kapsaicynę (np. chili), mogłoby doprowadzić
do wysycenia organizmu tym związkiem i niepożądanymi konsekwencjami. Z kolei
wysycenie organizmu związkami zawartymi np. w cynamonie mogłoby doprowadzić
do wykształcenia się oporności na ten składnik, przez co metabolizm i tak stałby
w miejscu. Stąd niezwykle ważne jest odpowiednie dobranie ilości, połączenia ze
składnikami pokarmu i zestawienie przypraw.
Wszystkie przyprawy użyte w Diecie 3D w połączeniu stanowią trójwymiarowy sys-
tem spalania kalorii.
PRZYPRAWY CZERWONE
Np. chili, pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, pepperoni, curry
Działają agresywnie na Twoją tkankę tłuszczową. Zawarta w nich kapsaicyna
przyspiesza metabolizm i spalanie tłuszczu.
Dzięki temu jedząc – już rozpoczynasz proces spalania kalorii.
PRZYPRAWY ŻÓŁTE
Np. imbir, cynamon, kardamon
Działają stymulująco na pracę przewodu pokarmowego.
Ułatwiają trawienie poprzez stymulację wydzielania soków żołądkowych.
Poprawiają krążenie, przez co dają poczucie przypływu energii i hamują apetyt,
zapobiegając chęci dojadania przekąsek.
PRZYPRAWY ZIELONE
Np. bazylia, oregano, czosnek, szałwia, tymianek, mięta
Działają stabilizująco i łagodząco na żołądek, zmniejszają dolegliwości dyspep-
tyczne, a przy tym również łagodnie stymulują trawienie pokarmu.
Wspomagają pracę jelit i regulują pracę żołądka.
Co kupić przed rozpoczęciem diety?
Przed rozpoczęciem
Diety 3D Chili,
warto, abyś zaopatrzyła się w niezbędne produk-
ty, które będą często pojawiały się w jadłospisie. Oto one:
imbir (korzeń) – może być kilka sztuk
pieprz czarny (przyprawa sypka)
cynamon (przyprawa sypka)
bazylia (przyprawa sypka)
kardamon (przyprawa sypka)
oregano (przyprawa sypka)
papryka słodka (przyprawa sypka)
czosnek (ząbki)
zioła prowansalskie (przyprawa sypka)
oraz:
czosnek (przyprawa sypka)
otręby pszenne
nabiał, zwłaszcza:
jogurty naturalne,
kefiry,
twarożki ziarniste,
maślanka naturalna
woda mineralna niegazowana
serek kanapkowy o obniżonej zawar-
tości tłuszczu (który będzie używany
do kanapek zamiast masła)
herbata zielona, czerwona i ziołowa
(dowolna mieszanka)
Kolejne produkty są bardziej znane czę-
ściej używane w kuchni. Pamiętaj, że są
to produkty pełnoziarniste, dietetyczne,
o obniżonej zawartości tłuszczu,
np. razowy makaron, chleb pełnoziarni-
sty, kasza kuskus, ryż brązowy, musli
bez dodatku cukru, świeże warzywa
i owoce, itp.
cytryna
Uwaga! Jeśli chorujesz na wrzody żołąd-
ka, refluks, jakąkolwiek inną chorobę
przewlekłą, cierpisz na nadciśnienie
lub masz problemy związane z wątrobą,
trzustką, jelitami, lub żołądkiem skon-
sultuj się ze swoim lekarzem i spytaj,
czy nie ma przeciwwskazań do stosowa-
nia Diety 3D Chili.
limonka
świeża mięta
Zgłoś jeśli naruszono regulamin