Naleśniki z owocami.
Początek formularza
Skład: 6 usmażonych naleśników 6 łyżek cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 200g białego sera 200g czarnych jagód 200g malin 200g porzeczek czerwonych lub białych 4 łyżki Cointreau 4 łyżki cukru - pudru Sposób wykonania: 6 małych żaroodpornych miseczek wysmarować masłem,, ostrożnie wyłożyć je naleśnikami, brzeg powinien sporo wystawać. Wstawić naczynka na 20-30 min. do nagrzanego piekarnika ( 180°C ). Cukier wymieszać z sokiem z cytryny i z białym serem, wstawić do lodówki. Połowę malin przetrzeć przez sito, wymieszać z Cointreau i rozdzielić na 6 talerzy Upieczone naleśniki wyjąc z naczynek i położyć na talerzach. Wypełnić naleśnikowe koszyczki przygotowanym serem, owocami i posypać cukrem - pudrem. Udekorować jeszcze listkiem mięty.
Cointreau - likier z gorzkich pomarańczy i cytryny.
Claudiano