Naleśniki z owocami.doc

(51 KB) Pobierz
Naleśniki z owocami

Naleśniki z owocami.

Drukuj

E-mail

Początek formularza



Skład:
6 usmażonych naleśników
6 łyżek cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
200g białego sera
200g czarnych jagód
200g malin
200g porzeczek czerwonych lub białych
4 łyżki Cointreau
4 łyżki cukru - pudru
Sposób wykonania:
6 małych żaroodpornych miseczek wysmarować masłem,, ostrożnie wyłożyć je naleśnikami, brzeg powinien sporo wystawać. Wstawić naczynka na 20-30 min. do nagrzanego piekarnika ( 180°C ). Cukier wymieszać z sokiem z cytryny i z białym serem, wstawić do lodówki.
Połowę malin przetrzeć przez sito, wymieszać z Cointreau i rozdzielić na 6 talerzy Upieczone naleśniki wyjąc z naczynek i położyć na talerzach. Wypełnić naleśnikowe koszyczki przygotowanym serem, owocami i posypać cukrem - pudrem. Udekorować jeszcze listkiem mięty.

Cointreau - likier z gorzkich pomarańczy i cytryny.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin